Cupa Tymbark Junior

În perioada 2 aprilie – 29 mai 2016, Tymbark a desfăşurat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice competiţia Cupa Tymbark Junior, întrecere la fotbal demarată la nivel national, adresată elevilor cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani.
Principalele obiective ale competiţiei „Cupa Tymbark Junior. Descoperim campioni!” sunt crearea de oportunităţi reale pentru formarea unui stil de viaţă activ prin sport în rândul elevilor de şcoală primară şi descoperirea de viitori campioni pentru fotbalul din România.

În competiţie s-au inscris 6.019 elevi – fete şi băieţi, însumând 362 de echipe.  

Pe lângă medalii, cupe și produse Tymbark, câștigătorii au primit ca premiu bilete la partida România-Polonia din data de 11 noiembrie, meci ce se va juca în preliminariile Campionatului Mondial de Fotbal din 2018. Biletele sunt oferite de către Federația Română de Fotbal (FRF).
Ambasadorul primei ediţii a Cupei Tymbark Junior a fost Helmut Duckadam, cunoscutul portar, supranumit și „Eroul de la Sevilla” după ce a apărat 4 lovituri consecutive de la 11 metri în finala Cupei Campionilor din anul 1986.

În Polonia, campionatul de fotbal Cupa Tymbark are o experienţă de 17 ani, fiind organizat de către Asociaţia de Fotbal Polonez. Din 2007, sponsorul principal al tuneului este
Tymbark, parte a Grupului Maspex Wadowice alături de compania Tymbark Maspex România. Turneul se desfăşoară în Polonia sub denumirea „Cupa Tymbark. Din curtea şcolii pe stadion!” şi este, practic, cel mai mare campionat de fotbal pentru copii din Europa, cu peste 1,5 milioane de copii participanţi din toată țara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani. La cea mai recentă ediţie a turneului, finalizată în mai 2016, au participat peste 320.000 de elevi din clasele primare (fete şi băieţi) din toată Polonia.